web analytics

Da boste izbrali dober računovodski servis

Veliko podjetnikov se odloči, da jim knjigovodstvo ureja zunanji izvajalec. Ko izbirate računovodski servis, veljajo enaka načela kot pri najemu drugih storitev. Storitev mora biti kakovostna, pravočasna, cenovno ustrezna in mora podjetju prinašati dodano vrednost. Razen cene storitve so vsi drugi vidiki težko merljivi.

Dejansko imamo pri izbiri računovodskega servisa kar nekaj ključnih elementov, ki jih težko zaznamo, ko se odločamo kdo nam bo vodil knjigovodstvo.  Nekateri od kriterijev za odločitev so velikost in izkušnje, ki jih ima računovodski servis,  izobrazba zaposlenih, usposabljanje zaposlenih, poslovnost in  priporočila.

računovodski servis

V našem podjetju potencialni stranki prisluhnemo. Skupaj s stranko opredelimo njene potrebe in želje, saj smo usposobljeni izvajati storitve za različno zahtevne stranke. Zato se  neprestano izobražujemo, sodelujemo z zunanjimi profesionalnimi svetovalci z različnih področij, imamo sodobno programsko opremo, imamo večletne izkušnje v poslovanju podjetij in se trudimo opravljati storitev profesionalno.

Pri konkretnem delu poskušamo možnost napak zmanjšati na minimum, hitro odgovoriti stranki na njene zahteve, ji večkrat letno posredovati rezultat poslovanja, jo obveščati o aktualnih zadevah ter stranki svetovati tudi na davčnem in drugih področjih poslovanja.

Na koncu bi poudaril, da je zelo pomembno, da z računovodstvom ustvarite odnos, ki temelji na obojestranskem spoštovanju in zaupanju. Če ste izbrali dober računovodski servis je velika škoda, če ne izkoristite njihovega znanja, ki je v večini že vključeno v pavšalno ceno, ki jo plačujete. Če z izbiro niste zadovoljni, pa je prišel čas za spremembo.