web analytics

3D tisk je cenovno ugodna rešitev za prototipe in makete

3D tisk je sodoben tisk, ki je vrhunska storitev na https://tehform.si/3d-print/. Tavam hitro, cenovno ugodno ter zelo natančno izdela prototipe ter druge predmete, ki morajo biti v treh dimenzijah. 3D tisk je precej bolj natančen in cenejši od drugih dosedanjih metod izdelave prototipov, kipov, ulitkov in podobnega. Če imate manjše kose, ki morajo biti zelo natančno izdelani, potem je tovrstni tisk res prava izbira za vas. Kvalitetni tiskalniki in kvalitetni materiali bodo naredili vašo maketo ali skulpturo po načrtih in bo res lepa. Tiskajo lahko tudi v barvah.

3d tisk

3D tisk vam bo omogočil, da boste svojo maketo, prototip ali skulpturo videli v živo v naravni velikosti, če ni prevelika za te tiskalnike. Tiskalniki, ki stiskajo različne stvari so različno veliki, celo taki so, ki znajo narediti hišo in jo dobesedno natisnejo. Vi pa se pozanimajte, kakšno dimenzijo tiskalniki za tridimenzionalni tisk zmorejo.

3D tisk se začne tako, da se najprej na računalniku naredi skica, Nato se naredi natančen načrt, po katerem potem tiskalnik tiska. To naredijo mojstri v posebnem programu za ta tiskalnik. Če znate tako risbo narediti sami, potem jo lahko le pošljete, da vam jo natisnejo, bodite pa pozorni, da bodo dimenzije res prave. Znan je na primer primer, ko je podjetje natisnilo namesto normalno jajce za praznik, ker se je oblikovalec zmotil, je nastal 6 m velik pirh, ki je postal atrakcija in je privzdignil podjetje v nebo. Ampak taki primeri so redki, da ne boste potem razočarani.

Kdaj se odločiti za 3D tisk? Ko imate v načrtu, da bi naredili neko maketo, nek prototip ali kip, skulpturo, karkoli, kar je nek del ali premet, ki mora delovati in biti kakovosten, je tovrstni tisk lahko zelo zanimiv. Vprašajte mojstre, ali je možno vašo idejo spraviti v tako realnost in vprašajte po ceni pa boste presenečeni, še hitro vam bodo zadevo naredili. Tudi izjemno natančno, kar je pomembno za dele za stroje na primer. Tovrstni tisk že tudi tiska rezervne dela zanje.