web analytics

Zanesljivi in kakovostni avto tepihi

Avto tepihi so lahko različnih oblik in materialov in se različno prilegajo ter obnesejo v avtih. Lahko so prilagojeni za določene znamke avtomobilov ali pa univerzalni, ki se prilegajo skoraj vsakemu avtu. Avto tepihi so zaščitiš za vaš avto proti blatu, prahu, umazaniji, vodi in še lep okras.

avto tepihi

Nekateri prodajalci podarijo avto tepihe pri novih avtomobilih, drugi pa ne ali pa se obrabijo in jih je potrebno zamenjati, V vsakem primeru je zelo dobro imeti avto tepihe, ker nam pomagajo ohranjati čistočo avta, da e v njem ne nabira umazanija, ki jo je težko spraviti dol s tekstilnih delov avtomobilskega dna.

Avto tepihi so lahko gumijasti, plastični in tekstilni iz umetnih snovi. Najbolje se obnesejo gumijasti, ki so kakovostne izvedbe, saj jih je mogoče vzeti iz avta in jih dobro oprati na tleh ali na mizi. Enostavno jih operete s tušem ali pod vodnim pritiskom. Tako so oblikovanji, da so gumijasti kanali speljani navzdol in z lahkoto vse blato, listje, umazanija in voda odtečejo iz tepiha, ki se dobro posuši. To je pomembno, kajti v avtu ne sme biti vlaga, že zaradi zdravja ne pa tudi zaradi samega avta, da bo čim dlje časa ostal nedotaknjen.

Avto tepihi  naj bodo kakovostni, saj se nič drugega ne izplača, ker vam bodo le v napoto. Nekakovostni plastični tepihi so nerodni, drsijo po avtu in se lomijo, voda zastaja v kotih in umazanija ne gre stran. Kakovostni gumijasti avto tepihi pa so tako narejeni, da jih je mogoče pritrditi na tla in ne drsijo, kar je zelo varno in udobno za vožnjo. Na takih tepihih vam tudi ne bo drsel podplat. To je še posebej pomembno za gospodarska vozila in tovorna vozila, za katere so gumijasti tepihi še posebej primerni. Ta vozila potrebujejo zaščito, daj se na terenu ves čas hodi v vozilo z blatnimi in ukazanimi škornji ter delovnimi čevlji, ki pustijo precejšno umazanijo za seboj.