web analytics

Bolečine v kolenu lahko omilite z mazili

Bolečine v kolenu so lahko tečna stvar, sploh ker največkrat bolečina ni tako nedolžna, kot si mislimo. Na tem linku si preberite kaj narediti, če vas boli v kolenu.

Največkrat so bolečine v kolenu pogojene s športom. Lahko se kam udarimo, pademo, ali pa samo čudno stopimo in že čutimo neznosno bolečino. Včasih ta traja nekja minut, včasih kakšen dan, velikokrat pa ne izgine kar tako in se večkrat ponavlja na istem mestu, zelo pogosto ob spremembi vremena, pa sploh ne vemo vzroka. Takrat gre lahko za staro poškodbo, ki ni bila dobro zdravljena, lahko pa gre za kakšno bolezensko stanje, kot je naprimer artroza. Gre za obrabo sklepov, ki največkrat prizadane kolke, hrbtenico in kolena. Predvsem pri slednjem je bolečina zelo huda. Lahko pa so obrabljeni tudi sklepi rok in prstov. Bolečine v kolenu pa lahko ne glede na vzrok omilimo. Obstaja veliko različnih mazil, ki nam lahko pomagajo. Nekateri pa prisegajo na smrekovo mazilo, ki je zelo učinkovito. Bolečine v kolenu so lahko tudi zelo naporne, saj so lahko tako močne, da ne moremo niti stopiti na  nogo, kaj šele, da bi hodili. Zato je pomembno, da si ob takih bolečinah znamo pomagati. obisk zdravnika je priporočljiv, da ugotovi vzrok bolečine v kolenu. S posbnimi preiskavami bo ugotovil, če gre za poškodbo, ali za bolezensko stanje. Predpisal vam bo razgibavanje in protibolečinska sredstva. Vi pa si sami lahko doma pomagate tako, da uporabljate mazilo in pustite, da noga čimveč počiva.

bolecine-v-kolenu

Lahko pa so bolečine v kolenu tudi znak, da ste pretežki, oziroma, da imate preveliko telesno težo. Tukaj pa bo potrebna dieta in sprememba stila življenja. Priporoča se veliko gibanja in izogibanje nezdravi hrani. tudi nosečnice imajo lahko podobne težave, ker jim dodatna teža pritiska na kolena in tako povzroča bolečine v kolenu. Težave načeloma izginejo kmalu po porodu.