web analytics

Komu koristi brezglutenska dieta

Brezglutenska dieta pomeni, da jeste hrano brez glutena, to pa so žitarice. Danes je brezglutenska dieta težka, ker so skoraj vse jedi narejene iz žit in moke ali jim je vsaj moka dodana. Vendar tisti, ki ste alergični na žita, torej na gluten, boste morali jesti drugo hrano, ki tega ne vsebuje. Na srečo se v trgovinah vedno več hrane da dobiti, ki ima označeno na embalaži, da ne vsebuje glutena. Tudi v restavracijah je vse več take ponudbe. Alergije na gluten so nastale zadnje čase zaradi prevelike uporabe žitnih izdelkov in ker se otrokom prezgodaj daje jesti te izdelke, saj nimajo še izdanega prebavnega trakta.

brezglutenska dieta
Brezglutenska dieta je hrana brez glutena, to pa je vse, kar ni žitarica, na primer riž, tudi oves nima glutena, koruza, ajda, zelenjava, pa tudi mlečni izdelki in meso ter sadje. Torej in bojazni, da bi ostali lačni, ker lahko jeste praktično izjemno veliko hrane, le paziti morate, kaj piše na deklaraciji. Dejansko pa vsakemu kdaj pride prav brezglutenska dieta, kar pomeni, da ne uživate nekaj tednov ničesar, kar vsebuje gluten.
Kaj boste s tem dosegli? Predvsem si boste očistili prebavni trakt, črevesje in vse, kar se vam je nabiralo na ožilje ali v krvi, se bo odplaknilo iz telesa. Telo ne bo več zakisano, zato je brezglutenska dieta občasno res koristna in zna odpraviti kar nekaj nevšečnosti pri zdravju, to so zamašeni sinusi, pljuča, oteženo dihanje, alergijske reakcije in težave s kožo. Vsekakor velja poskusiti in videli boste učinke.
Na internetu najdete veliko brezglutenskih receptov in tudi že pripravljenih jedi, ki jih lahko uživate med tem časom. V trgovinah obiščite oddelek, kjer piše, da so izdelki brez glutena in našli boste veliko zanimivega ter okusnega. Morda pa to postane vaš način življenja, če boste ugotovili, da imate boljšo prebavo, manj krčev v črevesju in da menstruacija več ne boli. To pa je res nekaj.