web analytics

Elan Amphibio 12, 14 in 16, komu so namenjene?

Elan Amphibio sodijo med najbolj priljubljene smuči, po katerih pogosto posegajo tudi čisto običajni rekreativni smučarji, čeprav so v prvi vrsti namenjene ljubiteljem hitrejših in drznejših spustov po urejenih progah. Razlog za tako široko popularnost je vsekakor tudi v vsestranski uporabnosti smuči – na voljo so različni modeli, ki prepričljivo pokrivajo zelo raznolike potrebe tekmovalnih in rekreativnih smučarjev. A prav zato, ker je ponudba tako pestra, je včasih izbira tudi otežena. Dobro je vedeti, kakšne razlike prinašajo najbolj priljubljeni modeli smuči Elan Amphibio.

smuči elan amphibio

Elan Amphibio 12

Amphibio 12 je en izmed bolj priljubljenih modelov, saj so te smuči zelo vsestranske. Pravzaprav gre za par skorajda univerzalnih smuči, ki se bodo odlično obnesle v vseh mogočih vlogah. Ciljajo predvsem na rekreativne smučarje, ki se poganjajo po različnih urejenih smučiščih, se pa smuči ne ustrašijo niti kakšnih manj skrbno urejenih površin.

Smuči Elan Amphibio 12 že na pogled dajo vedeti, da so zasnovane za stabilno, varno in udobno smučanje. So dokaj široke in brez pretirano agresivnih linij, ki bi povzročale preveč občutljivo vijuganje za tiste, ki tega še niso vešči. Seveda pa tudi ta model odlikuje tehnologija Amphibio 4D, ki zagotavlja odlično kombinacijo lastnosti za popoln užitek na belih strminah.

Elan Amphibio 14

Pod številko 14 najdemo nekoliko naprednejšo različico smuči, ki bo navdušila zahtevnejše rekreativce. To so tisti, ki želijo biti glavni na smučišču – Amphibio 14 namreč omogočajo veliko svobode pri vijuganju, kot tudi pri nabiranju hitrosti na dolgih spustih. Gre za okretne in hitre smuči, namenjene tistim, ki od smuke pričakujejo tako zabavo kot izziv.

Elan Amphibio 14 so prav tako po godu precej širokemu spektru uporabnikov, čeprav z nekoliko občutljivejšo vodljivostjo izključujejo popolne začetnike. Smuči so namenjene tistim, ki so že pripravljeni prevzeti popoln nadzor nad svojim vijuganjem in iščejo opremo, ki to tudi dopušča.

Elan Amphibio 16

Stopnjevanje številk vodi do oznake Amphibio 16, ki predstavlja opazen preskok v primerjavi s predhodno omenjenima modeloma. Gre za bolj izrazito oblikovane smuči z agresivnimi linijami, ki zagotavljajo popolno vodljivost. Smuči Elan Amphibio 16 so namenjene odličnim smučarjem, ki bi radi povsem zavzeli urejene snežne površine. Takšni uporabniki bodo seveda znali prepoznati in ceniti kakovostne smuči!