web analytics

Vedeževanje in njegova zgodovina

Poznavanje prihodnosti, napovedovanje dogajanja, predvidevanje, kaj bo sledilo. Vse to so področja, ki človeka zanimajo že dolgo časa in v njih prepoznava tematiko, ki ga veseli. Tako je vedeževanje dolgo prisotno področje, ki mu eni bolj, drugi pa manj zaupajo. Kaj je in kakšna je njegova zgodovina pa preverite skupaj z nami.

Kaj je vedeževanje?

Vedeževanje je umetnost oziroma področje napovedovanja poteka dogodkov v prihodnosti, pri čemer je osnovni cilj vedeževalca osebo opolnomočiti z znanji, kaj je pravzaprav v ozadju vedeževalskih kart, ki napovedujejo potek dogodkov posameznika. Pri tem se vedeževalec običajno dotakne tudi preteklosti iz katere pogosto prenašamo vzorce vedenja, ki dalje vplivajo na potek dogodkov v prihodnosti (pa tudi sedanjosti). Gre za sposobnost, ki je nimajo vsi.

Zgodovina vedeževanja

Vedeževanju se ne boste enostavno izognili, četudi zamenjate družbo v kateri živite. Je namreč splošno razširjeno področje, ki v resnici odgovarja na ključna vprašanja družbe. Gre za antično in sila učinkovito orodje, ki se uporablja za raziskovanje in duševno rast. Skozi zgodovino so se razvili različni načini vedeževanja vključno s tarok kartami, branjem z dlani, numerologijo ter podobno. Prepričani smo, da ste se vsi, vsaj enkrat v življenju, srečali z eno od metod napovedovanja prihodnosti. Če nič drugega v času otroške igre. Ni kaj, prihodnost buri domišljijo že naših najmlajših.

Med najstarejše načine napovedovanja prihodnosti zagotovo sodi numerologija, ki se je pojavila že 500 let pred našim štetjem. Osnovali so jo grški matematiki in filozofi, glavni je bil seveda Pitagora, ki je odkril povezavo med številkami in glasbenimi notami. Numerlogija naj bi posamezniku omogočala razumevanje lastne osebnosti, odločitev, ki jih sprejemamo ter napoved tistega, kar bi se glede na prejšnji točki lahko skladiščilo tudi v prihodnosti.

Izpostavimo še tarot karte. Gre za staro umetnost branja oziroma napovedovanja prihodnosti, prvi zapisi o njem pa izhajajo iz 15. stoletja. Posebnost uporabe kart je v tem, da ni nujno, da napovedo prihodnost, pač pa pogosto samo opozorijo na težave in izzive s katerimi se soočamo v določenem trenutku. Vsaka od kart ima svoj pomen, skupaj za predstavljajo celoto.

Uspeha vam ne moremo zagarantirani, prepričani pa smo, da s poskusom preverjanja prihodnosti ne boste nič izgubili.