web analytics

Zakaj je prezračevanje tako pomembno?

V današnjih danes se gradijo hiše in stanovanja, ki so zelo dobro izolirani. Na ta način uspemo ljudje pozimi privarčevati na ogrevanju, saj v primeru, da je zgradba bolje izolirana ne uhaja toliko toplote, za katero vemo vsi, da pozimi ni ravno najbolj poceni. Izolacija pa seveda ima določene pomanjkljivosti. V kolikor ni prezračevanje urejeno tako kot mora biti, potem se lahko obrišete pod nosom za kvaliteto bivanja, saj se bo prej ali slej pričela pojavljati plesen, ki je običajno posledica slabe cirkulacije zraka. Prezračevanje je zato zelo pomembno, kako pa se ga lotite je pa seveda čisto na vas. Nekateri poskrbijo, da dovolj pogosto zračijo svoje prostore s pomočjo oken, spet drugi si uredijo prezračevanje, ki jim samo odvaja slab zrak in dovaja novega, svežega.

prezračevanje

Odločitev o tem, kaj bi vi radi imeli je seveda vaša. Prav je, da pregledate možnosti, ki jih v nekem danem trenutku imate na trgu, saj boste tako svojo odločitev veliko lažje sprejeli. V kolikor pa se odločite, da boste kar sami poskrbeli za prezračevanje, je seveda to najcenejša možnost, med drugim pa je to tudi najhitrejša rešitev, saj boste tako lahko s prezračevanjem pričeli takoj. Prezračevanje vam torej mora postati navada oz. rutina. V kolikor vam ne, boste verjetno imeli težave s plesnijo, ki pa, po besedah številnih strokovnjakov ni ravno najbolj primerna za naše zdravje, zato je vsekakor v stanovanju kjer bivate ne želite imeti.

V kolikor želite poskrbeti, da plesni ne boste imeli se morate najprej disciplinirati in redno zračiti. Prezračevanje si lahko, kot smo že omenili uredite tudi drugače, torej s pomočjo strokovnjakov s tega področja. Na tem področju imamo v Sloveniji veliko podjetij, ki imajo v svojih ponudbah številne rešitve, ki vam lahko pridejo prav. Pomembno je, da veste katero podjetje izbrati, pri tem pa vam lahko seveda pomagajo nasveti vaših prijateljev, ki so določena podjetja že preizkusili. Naj vam oni povedo, ali je neko podjetje kvalitetno ali ne in se odločite na podlagi tega.