web analytics

Amortizeji za vaš avto

Danes je pri vsaki hiši oziroma družini vsaj en avto. Ker ne moremo več niti v službo, moramo tudi ženske navadno imet svoj avto in za njega skrbeti. Avto je danes kar velik strošek, posebej za vse tiste, ki imamo mogoče starejše avtomobile. Rado se nam kaj pokvari, redno hodimo k mehaniku, ampak moramo skrbeti za varno vožnjo, pa če je avto novi ali starejši. Moški še nekako ugotovijo kaj je narobe, če začne kaj ružiti ali se dogajat z avtom. Ženske pa večino gremo na toliko časa do mehanika, da nam pregleda avto v celoti. Moramo pa tudi biti pozorni na amortizerje, tudi tukaj lahko pride pogosto do težav. Nakup amortizerjev je nujno, ko mehanik ugotovi, da je v celoti uničen in nismo več varni na cestah.

amortizerji

Za nekatere so določeni deli na avtu, kot lanski sneg. Se sploh ne razumejo in ne vedo, ki je kaj. Ampak to ni najbolj redu, samo vozit avto in ne vedet, kaj je kje in kaj je narobe, ni najbolj priporočljivo. Ne vem koliko jih sploh ve kaj so to amortizerji, mogoče so že slišali za njih, sploh veste, kje so na vašem avtu. Za vse tiste, ki ne veste, boste vsaj malo lahko izvedeli v tem članku. To je nekakšna naprava v našem avtu, ki absorbira udarce in tudi sunke na naših kolesih, so vzmetenja, ki nam tudi zagotavlja varnost gibanja ter udobje. Amortizerji so za vsak avto drugačni, tudi glede samega polnila. Kakšnega rabite vi v vašem avtu, vam bo povedal mehanik.

Amortizerji naj bi imeli dolgo življenjsko dobo, je pa odvisno od samega sloga vožnje ter cestišča. Več se vozimo po makadamu in uničenih cestah, se nam lahko amortizerji hitreje kvarijo. Tudi mraz nam jih lahko nekako uniči, zato je dobro, da v začetku pomladi, se pregledajo, če je z njimi vse v redu. Če mogoče opazite kakšno čudno obnašanje vašega avta, stopite do mehanika, da pogleda kaj je narobe.