web analytics

Kakšni so simptomi za artritis?

Ker poznamo toliko različnih genskih in ne genskih bolezni imamo za večino že rešitve, katere jo odženejo ali pa omejijo njene bolečine. Športniki in še posebej starejši trpijo za prizadetimi sklepi, oziroma artritis, kateri povzroča veliko bolečine. Kako poteka zdravljenje artritisa lahko vprašate za nasvete svojega osebnega zdravnika, vendar po navadi je edina možnost terapija in kreme, vendar se ta vedno znova pojavi ali pa ostane le še v manjši različici.

artritis

Simptomi, kateri spremljajo artritis, so bolečina, otrdelost in otekanje sklepov. V sklepu se tudi zmanjša njegova gibljivost in začne škripati, zato je za nekatere težko ustita iz postelje in raje presedijo večina dneva. To se pojavi predvsem zaradi vsakdanje uporabe sklepov, ki se na stara leta kasneje obrabijo. Največkrat se pojavi pri ženskah z večjo telesno maso po 65 letu starosti, zelo redko pa se pojavi pri otrocih in mlajših odraslih. Če opazimo simptome za artritis pri nas moramo takoj obiskati osebnega zdravnika in opraviti nekaj pregledov za sklepe, da vidijo kako je bolezen že napredovala. Ko določi zdravnik stanje vaših sklepov, vas nato pošlje naprej k fizioterapevtu, kateri z sodobno tehnologijo in aparati pomaga v najboljših močeh.

Za artritis poznamo razna zdravila, ki pomagajo pri zdravljenju poleg fizioterapije. To so analgetiki, ki lajšajo bolečine in vnetja, nesteroidni antirevmatiki, ki prav tako lajšajo bolečino in vnetje, razne kreme za sklepe in imunosupresivna zdravila, ki zavirajo avtoimunsko reaktivnost. Masiranje sklepov pomaga s tem da zmanjšuje prenos bolečinskih dražljajev v možgane, kar pomeni, da nam olajša bolečine. Če je vaša situacija že zelo resna je priporočljiva tudi operacija, predvsem pri mlajših bolnikih, da jim v vsakdanjem življenju artritis ne predstavlja preveč težav in jih ne ovira pri izpolnjevanju ciljev in želj. Nekateri morajo po operaciji spremeniti svoj življenjski stil in se izogibati stvarem, ki bi lahko škodovale sklepom, vendar to ne pomeni, da se bo potrebno odreči veliko stvarem.