web analytics

Vok za okusne jedi

Vedno več nas je takih, ki smo se začeli prehranjevati z azijsko hrano. Mogoče si še nekateri to predstavljajo kaj drugega, ne preveč okusnega, ampak azijska hrana je edinstvena samo sprobat jo moramo. To je hrana, ki je hitro pripravljena, je zdrava ampak dobro je imeti tudi pravo posodo oziroma ponev, kjer se hrana pripravi. Vsi smo že slišali za vok, to je posebna posoda za azijsko hrano, lahko pa pripravimo tudi druge okusne jedi, ki niso azijskega izvora. Nekaj o vok posodi si lahko preberete tudi tukaj http://www.happycall.si/vok/

Kaj sploh je vok? To so ponve, ki so malo drugačne od tistih navadnih, ki jih imamo doma in jih povsod lahko kupimo. Celotna ponev je malo bolj kvalitetna, ne malo ogromno in bolj debeli material. V ponvi se jedi hitro pripravijo, so bolj okusne in sočne. Večinoma, kot sem že omenila so za azijske jedi, ni pa nujno. Hrana ostane sočna, okusna in kar je pomembno v njej ostanejo vsi vitamini. Samo dno ponve je ravno, kar pomeni, da je tudi za indukcijo kar je danes pomembno. Seveda, če je za indukcijo je tudi za plinske štedilnike, kar pa včasih obratno ni mogoče.

vok

Na vok posodo oziroma ponev se hrana ne prime, saj je na ponvi poseben premaz kar preprečuje, da se nam hrana tudi zažge. Vemo kako se stare ponve tudi čez čas začnejo luščiti, tega tukaj ne boste doživeli, saj je res kvalitetna in se ne lušči. Če nimate radi takih posebnih azijskih jedi, lahko v njej pripravljata čisto vso hrano. Ne narobe razumeti, da je samo za azijske jedi. Tudi danes ni več težko kupiti te ponve, dobite jih že v marsikateri trgovini, ki imajo kvalitetno posodo. Tudi na spletni strani je možno vok ponev dobiti in vaše jedi bodo postajale boljše, bolj okusne in sočne.