web analytics

Moja zgodba o bolečini

Kolikor se spomnim, nisem imel nikoli kakšnih večjih problemov ali bolečin. A tako kot vse, se staram tudi sam, s tem pa se je pojavila tudi bolečina.

Dovolite, da se najprej predstavim.

Sem Tine iz okolice Ljubljane v zgodnjih 40 letih svojega življenja. Sem družinski človek, ki da veliko na preživljanje prostega časa v naravi. Naj vam povem zgodbo, vezano na zadnji planinsko potepanje tega poletja.

Bilo je konec avgusta, lepo in sončno sobotno jutro. Z družino smo že dva dni razmišljali, kam se odpraviti na pot in prejšnji večer je padla odločitev, da se odpravimo na dolgo želen obisk Češke koče na Jezerskem.

Bolečina

Super. Ena ura vožnje z avtom in dve uri hoje v eno smer. Ravno prav za moja otroka, stara 7 in 11 let. Tako smo pojedli sobotni zajtrk in se odpravili na pot. Parkirali smo pri Planšarskem jezeru, se preobuli, popili nekaj požirkov vode in se odpravili po poti navkreber.

Vse je bilo super. Prvo uro hoje niti mlajši sin ni zajamral, da se mu ne da ali da ga kaj boli. To sicer počne pogosto.

Ampak ker to pišem, vse očitno ni šlo gladko.

Približno pol ure pred našim ciljem me je zagrabila huda bolečina v desnem kolenu. Nekje med meniskusom in pogačico. Bolečina kar ni in ni hotela ponehati. Kljub temu sem se nekako privlekel do koče, kjer sem samo še obsedel in se spraševal, kako bom jaz sploh prišel dol.

V bistvu še danes nimam pojma, kaj je dejansko povzročilo takšno bolečino. Počutil sem se kot starček s popolnoma »znucanim« kolenom.

No in zdaj k bistvu. Neko rešitev je seveda bilo treba najti. Medtem ko sem sam obsedel na klopci pred kočo, se je žena odpravila iskat rešitev. Rekel sem ji, naj mi iz hiše prinese dva »ta kratka«, da bom lažje stisnil zobe.

Čez nekaj minut se pojavi moja draga brez naročene pijače. Namesto tega je v roki držala rumeno tubo, ki ji jo je dal možakar, ki ga je srečala ob šanku.

Medtem ko je zajetni natakarici razlagala mojo zgodbo, je ta prišla na uho prijaznemu gospodu, ki je imel v svojem nahrbtniku neko kremo, ki naj bi pomagala proti tovrstnim bolečinam. Šlo je za kremo Perskindol.

Ker sem sam nezaupljiv do takšnih zadev, nisem bil navdušen, da se je žena vrnila brez šnopsa in namesto tega prinesla Perskindol kremo proti bolečinam.

Kljub temu sem se z njo na debelo namazal okoli celega kolena. Občutek je bil že takoj zelo ugoden. Krema je začela peči oz. hladiti. Ta občutek hlajenja se je kmalu spremenil v občutek, da koleno gori od znotraj. Vse skupaj je čudežno delovalo in bolečina se je res začela zmanjševati.