web analytics

Električno gorsko kolo za avanturiste

Električna kolesa so vse bolj priljubljena in veliko ljudi jih uporablja namesto klasičnih kolesi. Električna kolesa postajajo zelo priljubljena tudi pri bolj izkušenih kolesarjih. Gorsko kolo na elektriko je tako eno bolj priljubljenih izbir za tiste kolesarje, ki jih športna in zahtevnejša vožnja s kolesom ni tuja. Ne branijo pa se jih rekreacijski športniki, ki morda okrevajo po poškodbah in se želijo vrniti na prejšnjo kondicijo ali pa želijo kondicijo šele pridobiti. Čeprav je uporaba električnega gorskega kolesa najbolj primerna za vožnjo po neravni in gozdni površini, pa lahko tako električno gorsko kolo uporabljate tudi na manj zahtevnih poteh.

električno gorsko kolo

Delovanje gorskih električnih koles

Električno gorsko kolo je z razliko od klasičnega gorskega kolesa enostavnejše za vožnjo. Ima namreč vgrajen motor, ki pomaga pri poganjanju kolesa. To pa ne pomeni, da bo električno gorsko kolo delovalo brez vaše pomoči. Vseeno morate poganjati pedala in posledično se aktivira električni motor. Ta vam olajša delo, da lahko bolj enostavno in hitreje premagujete klance in ostale bolj zahtevne površine. Pri taki vožnji ne boste porabili toliko energije, koliko bo jo porabili pri klasičnem gorskem kolesu, vseeno pa s kolesarjenjem naredite nekaj zase.

Nakup električnega gorskega kolesa

Pri nakupu električnega korskega kolesa morate biti pozorni na nekaj glavnih lastnosti. Najprej izberete električno gorsko kolo z motorjem, ki ima dobro moč. Tako vam lahko bolj pomaga pri vožnji in ga lahko uporabljate za daljše razdalje. Če se baterija hitro izprazni, boste morali uporabljati kolo brez električnega pogona.

Potem pa, tako kot pri klasičnih gorskih kolesih, je potrebno izbrati kvalitetno vzmetenje. Ker boste kolesarili tudi po zahtevnih površinah je to pomembno, da vožnja ne bo preveč divja za telo. Ker so nekatera električna gorska kolesa težja od drugih se je smiselno odločiti za okvir, ki je čim bolj lažji. Na koncu pa izberite namenite pozornost tudi gumam, da so dobro vzdržljive.