web analytics

Kakovostno kleparstvo za streho, da ne pušča

Kleparstvo je zelo obsežen posel in zahteva izkušenega mojstra, ki se zelo spozna na kovinarstvo. Marsikdaj morajo kleparji znati še vsa ostala gradbena dela, popravijo pa tudi avtomobil, če je težava pločevina. Eden bolj izkušenih in zanesljivih mojstrov je kleparstvo Vrtačič. Z veseljem vam zmontira žlebove ali zmontira odročne cevi, loti se tudi strešnih obrob, frčad, snegobranov, montaže strešnih oken in snežnih kupol.

kleparstvo

Kleparstvo nam je najbolj znajo iz avtomobilske industrije, sploh, če je treba popraviti blatnik avta ali udrtine na pokrovu motorja in morebiti od toče stolčen avto. Takrat kleparska dela pridejo do izraza. Če pa imate hišo ali kakšen drug objekt, ste se tudi že gotovo srečali s kleparjem, da je naredil tiste kovinske dele na hiši, ki jih večinoma samo ne znamo ali ne zmoremo, bodisi zaradi pomanjkanja izkušenj ali materiala in orodij.

Da je kleparstvo težak in odgovoren polic priča to, da niso vsi mojstri res tudi dobri mojstri, saj je treba biti zelo natančen in previden na stikih, kjer se kovina stika ali prepogiba, kajti tam lahko voda zamaka in naredi veliko škodo celotni stavbi. Zato je potrebno izbrati pravega in zanesljivega mojstra z izkušnjami in resnim ter odgovorim pristopom dodela.

Če potrebujete obnovo ostrešja ali novo ostrešje, boste iskali nekoga, ki obvlada kleparstvo in ima tudi neke dobre  reference, priporočila zadovoljnih strank, brez tega je težko reči, kako bo streha delovala ob prvem močnem nalivu ali sna primer okno, ali bodo obrobe puščale ali ne? Iščite takega, ki vam da dolgo garancijo, to pomeni, da ve, kaj  dela in bo vaša hiša varna pred vremenskimi vplivi.

Krovstvo in kleparstvo gresta skupaj, običajno pri izgradnji ostrešja v ekipi sodelujeta tako krovec kot klepar in vsak je specializiran za sovje delo, vse skupaj pa se kot celota mora ujemati in skladati do milimetra natančno, drugače streha ne bo delovala.