web analytics

Krema s čebeljim strupom

Čebelji strup je dandanes uporabljen za zdravljenje mnogih bolezni in težav. Ta krema s čebeljim strupom je bila uporabljena za zdravljenje že veliko let pred našim štetjem. Čebelji strup pa so uporabljali že tudi Grki, Kitajci, stari Egipčani in sicer za zdravljenje bolečin in vnetij.

krema s čebeljim strupom

Krema s čebeljim strupom vsebuje Melitin, ki je posebna beljakovina in ima izrazite protivirusne, antibakterijske in protivnetne lastnosti. Ko čebelji strup pride v stik s našo kožo se na mestu, kjer smo namazali kremo se pospeši krvna cirkulacija in se razširijo na tem mestu žile in to naj bi pospešilo tvorjenje kolagena, ki je naravno prisotna snov, ki poveča elastičnost kože in čvrstost kože. Krema s čebeljim strupom je povsem naravna in zato je tudi reakcija kože v stiku z strupom naravna in zaradi tega so kreme s čebeljim strupom veliko več  varnejše od ostalih krem za obraz. Učinki so zelo hitro vidni in koža postane bolj elastična, kar nudi bolj elastičen videz in koža postane tudi napeta. Danes čebelji strup uporabljamo za zdravljenje različnih bolezni kot so: artritis, visok krvni tlak, astma in kronični bronhitis, multipla skleroza, obolenje prebavil, povišan holesterol, težave s hrbtenico in sklepi, rakasta obolenja, napetost mišičnega tkiva in drugo. Najbolj znana metoda se uporablja za zdravljenje vseh teh bolezni s čebeljim strupom, ki se imenuje apipunktura.  Pri takem zdravljenju z apipunkturo vas zdravnik prvo posamezno testira na kakršno koli morebitno alergijo na sestavine ki sestavljajo čebelji strup, nato se pa izvede postopek za zdravljenje, čebelje pike se aplicira na določeno mesto pri bolniku in potem se izvede akupunktura.

Seveda je pa najpomembnejše, da čebele ne umrejo med pridobivanjem njihovega strupa, saj to naredijo s sodobno tehnologijo. To naredijo tako, da  namestijo stekleno ploščo pred panjske končnice, preko katere se namestijo žice, ki so pod električno napetostjo. Zelo blagi in majhni električni impulzi, delujejo na čebelo in jo s tem vznemirijo in tako skozi želo izloči majhno kapljico strupa in ta se nato ujame na steklo.