web analytics

Kakšna je za vas prava kuhinja?

Kuhinja je osrednji del vsakega doma, ker poteši osnovno potrebo po energiji, kar naredimo seveda s hranjenjem. Kakšna pa mora biti kuhinja – kako izbrati pravo? Predvsem se vprašajte, kako se prehranjujete in koliko vas je doma, ali bo kuhinja tudi družabni kotiček lai celo igralnica n učilnica za otroke. Pa vprašajte se, ali vam je všeč moderen stil, preprost in učinkovit ali retro, kot so bile kuhinje nekoč. Pa še, kateri materiali so vam všeč, bolj naravni ali kovina ali les.

kuhinja

Moderna kuhinja je nekaj posebnega, omogoča otoke, kot je kuharski del in šank posebej, jedilnica posebej, tako da je dostop do z vseh strani kar pomeni, da imajo vsi možnost sodelovati enaki pri kuhariji, ustvarjanju, druženju in hranjenju. Pohištvo je minimalistično, pogosto brez ročajev in kljuk, zelo domiselno in uporabno izdelano za točno to, kar se v kuhinji rabi. 

Moderna kuhinja ima vse pri roki, tudi gospodinjske stroje, ki so ponavadi v višini rok, da ni naporno delati ali da ni dosegljivo majhnim otrokom. Ponavadi so elementi tako sestavljeni, da jih lahko zlagate kot legokocke kakorkoli jih potrebujete, ker so enaki z vseh strani in tudi tako obdelani, da so z vseh strani lepi. Barve izberete katere koli, materiali so običajno lest, kovina in steklo. 

Retro kuhinja je lahko seveda tudi moderna kuhinja z vsemi elementi moderne kuhinje le da je v stilu starinskih kuhinj, z omaricami, lesom, izrezljanimi gumbi in ročaji ter veliko steklenih omaric ter polic. Tako so nekateri navajeni in se tako najbolje počutijo. Vsekakor pa so tak kuhinje idealne za podeželje, za stare hiše, kjer boste z novo kuhinjo dosegli neverjetne efekt nekdanje domačnosti.

Klasične kuhinje pa so take, kot smo jih bili vajeni do sedja v večini kuhinj, le  da je pohištvo kakovostnejše in moderno izdelano z modernimi kuhinjskimi pripomočki, ki so bistveno bolj kakovostni.