web analytics

Prenova stanovanja: enostanovanjska hiša postane dom za dve družini

Prenova stanovanja zahteva skrbno načrtovanje in izvedbo, še posebej, ko gre za preoblikovanje enostanovanjske hiše v dve ločeni stanovanji. Ta preobrazba ni le funkcionalna, ampak tudi čustvena, saj omogoča sobivanje več generacij pod eno streho, hkrati pa ohranja zasebnost in neodvisnost.

V spodnji etaži bodo živeli starši, ki so že dolgoletni prebivalci tega doma. Njihova želja je bila, da ostanejo v znanem okolju, obdanem s spomini in domačnostjo. Prenova stanovanja je vključevala posodobitev infrastrukture, da bo hiša udobna in varna za starejše stanovalce. Namestili so nove talne obloge, širša vrata in prostorno kopalnico, kar omogoča lažje gibanje in večjo varnost.

prenova stanovanja

Sobivanje različnih generacij

V zgornji etaži se bo naselila mlada družina, ki se veseli začetka novega poglavja v življenju. Prenova stanovanja je bila bolj osredotočena na sodoben dizajn in funkcionalnost. Mlada družina je želela odprt tloris, ki omogoča veliko naravne svetlobe in prostorno dnevno sobo, povezano s kuhinjo. Sodobne rešitve, kot so energetsko učinkovita okna in izolacija, bodo pripomogle k zmanjšanju stroškov ogrevanja in hlajenja, hkrati pa zagotavljale udobno bivanje skozi vse leto.

Ena ključnih nalog je bila ustvariti dve ločeni enoti, ki omogočata zasebnost, a hkrati tudi povezavo med družinama, kadar je to zaželeno. Oblikovali so ločene vhode, hkrati pa ohranili skupno dvorišče, kjer se lahko družine srečujejo in preživljajo čas skupaj.

Prenova stanovanja je tudi priložnost za izboljšanje energetske učinkovitosti celotne hiše. Sodobni materiali omogočajo boljšo izolacijo, kar dolgoročno zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja ter prispeva k bolj trajnostnemu načinu življenja.

Ta prenova stanovanja je primer uspešne preobrazbe, ki združuje tradicijo in sodobnost, varnost in udobje ter omogoča sobivanje več generacij v enem domu. Hiša, ki je nekoč služila eni družini, je zdaj pripravljena, da sprejme dve, vsaka s svojimi potrebami in željami, a s skupnim ciljem – ustvariti topel in prijeten dom.