web analytics

Revmatološki pregled je popolnoma neboleč

Ali veste, kdo je revmatolog in kdaj ga je potrebno obiskati? Če ne, nič hudega – obiščite spletno stran https://www.klinika-omnia.si/revmatolog/, kjer boste izvedeli vse, kar morate vedeti o revmatologu.

Na revmatološki pregled vas bo napotil vaš osebni zdravnik, ko se boste soočali s težavami kot so bolečine/otekline v sklepih in boleče mišice (in vse to ni posledica kakšne poškodbe), prekomerno izpadanje las, kožne spremembe, nenamerno hujšanje in nenadna vročina, čeprav niste bolni, prekomerna utrujenost in jutranja okorelost, dlje časa trajajoče slabo počutje ter mnoge druge podobne težave.

Revmatolg vam lahko diagnosticira različne bolezni. Najpogostejše so osteroartroza, luskavica, vaskulitisi, putika, revmatična polimialgija, sindrom fibromialgije in še mnoge druge.

Revmatološki pregled je popolnoma neboleč, zato vas ne rabi biti strah. Pregled boste začeli s pogovorom – revmatologu boste morali povedati o čisto vseh vaših simptomih in znakih, o preteklih boleznih in o morebitnih revmatskih obolenjih v družini. Nato vas bo revmatolog v celoti pregledal, seveda pa se bo posebej natančno posvetil delom ali delu telesa, ki vam povzroča težave (npr. sklepi, koža, mišičje). S seboj prinesite tudi vse rezultate preteklih raziskav, saj jih mora revmatolog natančno pregledati, če želi pravilno postaviti diagnozo. Zelo verjetno je, da bo revmatolog naročil še kakšen dodaten test, ki mu bo v pomoč pri natančnejši diagnozi – verjetno vas bo poslal v laboratorij na odvzem krvi in drugih vzorcev ali pa na razne slikovne diagnostične metode, kot so CT, ultrazvok, rentgensko slikanje itd., mogoč je tudi odvzem biopsijskih vzorcev in njihov histološki pregled. Na podlagi vseh teh informacij bo lahko postavil pravilno diagnozo vaše bolezni in vam sestavil plan zdravljenja.

revmatološki pregled
Revmatološke bolezni so raznolike in kompleksne, včasih je njihov potek zelo blag, spet drugič pa se lahko razvijejo v težke bolezni. Revmatološki pregled verjetno ne bo odkril izvora vaše bolezni, saj je ta (izvor revmatoloških obolenj namreč) še neznan, zelo verjetno pa je, da gre za avtoimunske bolezni.