web analytics

Sodni prevajalec

Kaj je sodni prevajalec, oziroma sodni tolmač z drugo besedo? Sodni prevajalec je oseba, ki vam bo pomagala prevesti pomembne dokumente, papirje, osebne dokumente, listine, šolske papirje ob končanem šolanju za še nadaljnjo šolanje v tujini in ostale pomembne zadeve, ki jih sami z osnovno izobrazbo ne moremo prevesti, saj so v takih dokumentih ponavadi zelo strokovne besede. Če pa že bomo sami prevajali jim lahko damo svojo prevedeno različico v pregled, da popravijo napake, ker lahko le ena sama napaka spremeni pomen celega dokumenta. 

Zdaj, ko veste kaj je sodni prevajalec boste vedeli na koga se obrniti, ko boste potrebovali kakšne pomembne prevode. Tukaj je tudi podjetje LEX TRA z zaposlenimi najboljšimi sodnimi prevajalci, diplomiranimi pravniki in jezikoslovci, kateri si bodo vzeli čas za prevod, da bo ta čim bolj natančen. Torej sodni prevajalec nam lahko prevede dokumente v osemnajstih različnih jezikih (madžarščina, italijanščina, angleščina, nemščina, portugalščina, španščina, makedonščina, hrvaščina, bolgarščina, poljščina, slovaščina, ruščina, češčina, portugalščina, Bosanščina, slovenščina, albanščina in turščina). Ker je to delo zelo naporno je tudi cena storitev toliko dražja kot pri navadnem prevajalcu.

Že zgoraj omenjeno podjetje LEX TRA, je sodni prevajalec vreden zaupanja, ki je s svojimi strankami zgradil trajen odnos. Prav tako jim zaupa že 57% slovenskih odvetniških pisarn, 90% ljubljanskih notarjev in 100% strank. Trudijo se postati še boljši, da si bodo zagotovili še večjo prepoznavnost in količino strank. Trenutno imajo zaposlenih 9 sodnih prevajalcev, ki opravljajo svoje delo zbrano in zvesto, ter se držijo vseh dogovorjenih rokov. Ponavadi so njihove stranke banke, podjetniki, revizorji, davčni svetovalci, diplomati, notarji, odvetniki… Če vas mogoče zanima še kaj o njihovih storitvah jih kontaktirajte na telefonsko številko ali email naslov. Če vam dogovor preko teh zadev ne leži, jih lahko obiščete tudi osebno v Ljubljani, vendar pazite, da jih boste obiskali med njihovimi uradnimi urami, ki so navedene na spletni strani.