web analytics

Je talno ogrevanje res dobro za zdravje?

Talno ogrevanje je super zadeva, če imate doma majhne otroke, saj ste tako lahko brez skrbi, da bi se prehladili, če pozimi ne marajo nositi copat. Znano pa je tudi, da je talno gretje dobro za zdravje, sploh za cirkulacijo krvi. Če razmišljate ali bi imeli talno ogrevanje ali ne si na https://www.termoshop.si/talno-gretje preberite, zakaj je ta vrsta ogrevanja vsekakor dobra izbira.

 

talno-ogrevanje

 

Če želite imeti talno gretje, potem se morate najprej pozanimati, če je to v vašem stanovanju sploh mogoče. Talno gretje deluje tako, da so cevi, ki so položene po tleh napolnjene z vodo, ki se pretaka in tako seva v zrak in ogreva prostor. Veliko raziskav je dokazalo, da je talno gretje dobro za zdravje, saj s tem, ko hodimo po ogrevanih tleh, se nam izboljša prekrvavitev. Pa tudi drugače je talno ogrevanje dobro za zdravje, saj za razliko od radiatorskege gretja, ne izsuševa zraka, kar pomeni, da v prostoru dihamo svež zrak. To pa pomeni tudi, da ni potrebno toliko zračenja, s tem pa prihranimo na stroških, saj so izgube energije minimalne. Talno gretje se lahko kombinira tudi z drugimi vrstami ogrevanja, naprimer peč na drva ali pa peč na plin. Če imate talno gretje, se pozimi zelo pozna, saj v primerjavi z drugimi načini ogrevanja, ostane prostor dolgo ogret, celo cel dan, tudi ko že izklopite peč.

Preden se odločite za talno ogrevanje, se pri ponudniku pozanimajte, kakšno talno oblogo lahko položite na talno gretje, ker niso vse obloge enako odporne na vročino. Če želite imeti talno ogrevanje, pa nočete polagati cevi, ker bi to bil prevelik poseg, se lahko odločite za ogrevalne trakove, ki so imitacija talnega gretja. Prav tako se morate najprej pozanimati, katero talno oblogo lahko čez položite. Kateregakoli ponudnika boste izbrali, se pri njemu pozanimajte, glede varnosti uporabe, naj vam pokaže tudi vse pripadajoče certifikate.