web analytics

Zobni implantati so vaša rešitev

Zobni implantati oziroma vsadki so nadomestek izpadlih zob. Mnogi ljudje se v življenju soočijo z izpadanjem zob, kar pa seveda ni prijetno. Zobni implantat pa ponavadi ta izpadli zob nadomesti.  Za več informacij kliknite na www.clarus-dental.si/sl/storitve/implantologija. Do izpadanja zob pride takrat, ko ne skrbimo dovolj za našo ustno nego, če imamo kakšno bolezen, ki potem povzroči izpadanje zob. Zobni implantat je zares najbolj učinkovit način, kako popraviti svoje napake.

implantat

Vsekakor je lep nasmeh nekaj kar človeka najbolj privlači in je eden izmed ključnih in večjih stvari na našem obrazu. Nasmeh je prva stvar, ki jo ponavadi človek na drugemu opazi poleg oči. No naj vam povem nekaj o zobnih implantatih oziroma o zobnih vsadkih. Implantat je dolg med 8 in 16 mm in vstavi se v našo čeljustno kost, tam pa nadomestijo korenino našega zoba.  Zobni implantat se uporablja za nadomestitev izpadlih ali pa bolanih zob, če pa jih je kar več pa delujejo že kot zobna proteza. Implantat zraste skupaj s kostjo in seveda ne povzroča alergijskih reakcij, ker so zobni implantati narejeni iz titana, ta kovina pa je biokomaptibilna.
Kakšno funkcijo pa imajo zobni vsadki oziroma zobni implantati? Torej omogočili vam bodo vsekakor lep nasmeh  in pa funkcionalno rehabilitacijo, saj so zobje nekaj kar je zelo ključno v našem življenju. Brez lepih in dobrih zob se naša kvaliteta življenja zmanjša, saj vsak dan jemo hrano in jo uživamo. Vsak dan  tudi govorimo, se smejemo. Če nam manjka nekaj zob to seveda postane bolj neprijetno in pa nepraktično. Če se odločite za zobne implantate, vam lahko zagotovim, da ga sploh čutili ne boste kaj prevel drugače kakor kakšnega navadnega zoba. Zobni implantati vam tudi preprečijo izgubo kakšnih dodatnih kosti, kar je seveda  še dodatni plus. Čedalje več ljudi se sooča z izgubo zob zaradi preslabe higiene, zato poslušajte zobozdravnika, če vas opozori, sicer se boste znašli v zelo neprijetni in nelagodni situaciji.