web analytics

Polikarbonatne plošče so uporabne za veliko stvari

Iščete material iz katerega bi izdelali nadstrešek za avtomobil, teraso ali kaj drugega? Polikarbonatne plošče so prava rešitev za to, v nadaljevanju pa si preberite, zakaj. Ponudba polikarbonatnih plošč je velika, izbirate lahko med prekatnimi ali polnimi polikarbonatnimi ploščami, možna pa je izdelava po meri.

Polikarbonatne plošče so danes zelo priljubljene za izdelavo nadstreškov za avtomobile, izkazale pa so se tudi kot dober zasteklitveni element za potrebe rastlinjakov, stenskih pregrad, oken, reklamnih panelov in podobnih objektov. Da pa bo postavitev polikarbonatnih plošč pravilno narejena in zato stabilna, vam podajamo nekaj nasvetov, kako pripraviti teren in plošče. Najprej je potrebno postaviti konstrukcijo, ki je lahko lesena ali železna. Če boste konstrukcijo pravilno postavili, boste prihranili tudi pri kritini. Najpomembnejši pri konstrukciji so nosilci, pri katerih morate paziti, da jih pravilno postavite (prečno ali vzdolžno, odvisno os izbire profila) in da imate pravilni razmak med nosilci (zaželena osna razdalja med nosilci je odvisna od debeline plošče). Pri konstrukciji je pomemben tudi naklon, ki naj bo med 5 in 10 %. Sledi priprava plošč – v večini primerov standardne plošče ne pridejo v poštev, ampak jih je treba nekoliko prilagoditi, torej razrezati na prave dimenzije. Razrežete jih lahko z žago za les, tanjše plošče pa se da razrezati tudi z olfa nožem. Pri prekatnih ploščah je pomembno, da po razrezu iz njih posesate opilke. Končno je na vrsti montaža. Plošče se na konstrukcijo pritrdi z vijaki, za zaščito zračnih kanalov prekatnih polikarbonatnih plošč pa uporabite protiprašni trak ali odkapne profile.

polikarbonatne plošče
Polikarbonatne plošče so zelo priljubljene tudi zato, ker so zelo stabilne, odporne na visoke temperature, močnejše udarce in UV žarke, imajo dobre izolativne sposobnosti, lahko jih je rezati in oblikovati po lastnih željah, so ognjevarne in imajo dolgo življenjsko dobo. Tovrstne plošče so lahko valovite, prekatne ali polne. Polne imenujemo tudi polikarbonatno steklo, ki je znano po elegantnem in modernem videzu ter majhni teži.